Ο Biden επιλέγει διεμφυλική γυναίκα για Υφυπουργό Υγείας

Ο Biden επιλέγει διεμφυλική γυναίκα για Υφυπουργό Υγείας

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (AP) — Ο εκλεγείς πρόεδρος Τζο Joe Biden ξεχώρισε τη Rachel Levine για να γίνει η υφυπουργός υγείας του, κάνοντας την περήφανα την πρώτη ανοιχτά διεμφυλική ομοσπονδιακή αξιωματούχο που θα επικυρωθεί από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παιδίατρος και πρώην διευθύντρια υπηρεσιών υγείας της Πενσυλβάνια, η Levine διορίστηκε στο τρέχουσα θέση από τον Δημοκρατικό Κυβερνήτη Tom Wolfe το 2017, κάνοντας την ένα από τα λίγα διεμφυλικά άτομα που βρίσκονται σε εκλεγμένη ή διορισμένη θέση σε όλη την επικράτεια. Κέρδισε προηγούμενη επικύρωση από την Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία της Γερουσίας της Πενσυλβάνια και έχει ανελιχθεί στο δημόσιο πρόσωπο της πολιτειακής απάντησης στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Η γιατρός Rachel Levine θα φέρει τη σταθερή ηγεσία και την κρίσιμη εμπειρία που χρειαζόμαστε για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να τα καταφέρουν μέσα στην πανδημία ανεξαρτήτως της περιοχής, της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της ταυτότητας του φύλου ή της αναπηρίας τους και θα καλύψει τις ανάγκες της δημόσιας υγείας που έχει η χώρα μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή αλλά και μετέπειτα», είπε ο Biden σε μία δήλωση. «Είναι μία ιστορική και βαθιά εξειδικευμένη επιλογή που θα βοηθήσει στην ηγεσία των υγειονομικών προσπαθειών της διοίκησης.»

Απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τουλέϊν, η Levine είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αξιωματούχων Υγείας του Κράτους και της Εθνοφρουράς.

Δίπλα στη Levine, υποψήφιος Υπουργός Υγείας του Biden είναι ο Ξαβιέρ Μπεσέρα, λατινικής καταγωγής πολιτικός που ξεκίνησε ταπεινά και ανελίχθηκε σε νυν γενικό εισαγγελέα της Καλιφόρνιας και μέλος του Κογκρέσου.

Πηγή: Associated Press