Η τροφή της ασημαντότητας

Η τροφή της ασημαντότητας

Δε θα αναφερθώ στη θεωρία συνομωσίας για τα εμβόλια, θα αναφερθώ σε λίγο πιο παλιές. Δε θα ξεμείνω εγώ από υλικό, να γελάω σαν την ύαινα μες τη νύχτα στο facebook  για ένα άρθρο.

Τις προάλλες είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τις θεωρίες συνομωσίας και για τους ανθρώπους που τις πιστεύουν, και είχα τη δική μου στιγμή “Εύρηκα”: Οι άνθρωποι που πιστεύουν τις θεωρίες συνομωσίας πάσχουν –εκτός των άλλων- από εγωισμό.

Αυτό μου το εύρημα ήρθε μετά από σύντομη αναφορά στη θεωρία συνομωσίας για τις μάσκες και τα μικροτσίπ. *Βαθιά ανάσα.*  Η γνωστή πλέον ιστορία –που μυστηριωδώς, όσο αυξάνεται ο φόβος για τον ιό, τόσο αυτή εξαφανίζεται- λέει πως διάφοροι δισεκατομμυριούχο,ι όπως ο Steve Jobs και ο George Soros, βάζουν μικροτσίπ στις μάσκες για να ελέγχουν όποια και όποιον τις φοράει.

Που κολλάει ο εγωισμός όμως; 

Με αυτήν, αλλά και με καμία άλλη θεωρία συνομωσίας, δεν υπάρχει προσπάθεια πραγματικής νουθέτησης του υπόλοιπου κόσμου. Αν ακούσετε τον πιο κοντινό σας συνομωσιολόγο – και αμέσως μετά τον πιο κοντινό σας ψυχαναλυτή- θα πουν συχνότερα «Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά» από ότι «Σε παρακαλώ, μην το κάνεις. Φοβάμαι για εσένα». Οι αναρτήσεις  στο facebook ή σε φόρουμ, που δεν γίνονται σε καμία περίπτωση για αφύπνιση του λαού, παρά μόνο για την προσωπική τους ευχαρίστηση.

Σαν τίτλο έβαλα την «τροφή της ασημαντότητας», γιατί πραγματικά πιστεύω πως ο εγωισμός των συνομωσιολόγων αποτελεί τροφή για προσωπικότητες, οι οποίες διακρίνονται από ένα κενό. 

Συχνά δεν ασχολούνται με ΤΙΠΟΤΑ-είναι οι κλασικές περιπτώσεις ατόμων για τα οποία αναρωτιέσαι «Καλά, δουλειές δεν έχουν;». Χωρίς χόμπι, χωρίς ασχολίες, χωρίς ενδιαφέροντα ή φίλους. Μπορεί να υπάρχει οικογένεια ή/και δουλειά, όμως αυτό δε σημαίνει κάτι, καθώς νομίζω πως όλοι μας γνωρίζουμε, ότι κάτι μπορεί να γίνεται μηχανικά, χωρίς να αποτελεί δημιουργική απασχόληση. Παρόλα αυτά, αυτοί είναι οι άνθρωποι που, όχι μόνο ανακαλύπτουν την ‘’πραγματική’’ αλήθεια, αλλά τρέχουν να σωθούν χωρίς να βοηθήσουν να γλιτώσεις κανένας άλλος.

Γιατροί, νοσοκόμες/οι, άτομα σε υπηρεσίες, άνθρωποι που δουλεύουν στα delivery, όλοι αυτοί στερούνται της γνώσης αυτής, βάζοντας καθημερινά τη ζωή τους και τη δυνατότητα ελέγχου των κινήσεών τους σε κίνδυνο. Να μη μιλήσω για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς . Όλοι οι παραπάνω λοιπόν μπορούν να χάσουν την ελευθερία τους, καθώς κατά κάποιον τρόπο θεωρούνται αναλώσιμοι. Αλλά οι συνομωσιολόγοι ποτέ– τότε θα χάναμε τα φοβερά μυαλά και μαζί, όποια ελπίδα να σωθούμε από τα μικροτσίπ, το 5G, την νέα τάξη πραγμάτων, τους εξωγήινους στον Υμηττό και άλλα πολλά που «άσε, δεν τα ξέρεις».

Κάτι άλλο- αυτοί που έλεγαν και πίστευαν τη θεωρία για τους αεροψεκασμούς, πώς δικαιολογούν τον υποχρεωτικό περιορισμό στο σπίτι από το κράτος ; Δεν έχει σημασία. Άλλωστε υπάρχουν συμπολίτες μας που πίστευαν και προετοιμάζονταν για την καταστροφή του κόσμου το 2000 ή το 2012. Σεισμοί, λοιμοί, καταποντισμοί, κορωνοϊοί – ό,τι και να έρθει, οι συνομωσιολόγοι θα επιβιώσουν. Όταν μια θεωρία σταματήσει να τους βολεύει, θα «πηδήξουν»  σε άλλη. Έτσι θα συνεχίσουν, μέχρι το επόμενο τέλος του κόσμου.