Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις νέες μαθητικές «start up» από την JA Greece

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τις νέες μαθητικές «start up» από την JA Greece

Για μία ακόμη χρονιά φέτος το Junior Achievement Greece, μη κερδοσκοπικός φορέας εξειδικευμένος στην επιχειρηματική εκπαίδευση, υλοποιεί σχετικά σχολικά προγράμματα.

Οι εγγραφές κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά (2021-22) πραγματοποιούνται στον απόηχο της μεγάλης ελληνικής επιτυχίας των «start up» Swim.me (έξυπνο σκουφάκι πισίνας για άτομα με προβλήματα όρασης) και FlowOn (έξυπνη βρύση εξωτερικών χώρων) που κέρδισαν τους Πανελλαδικούς Διαγωνισμούς του JA Greece και στη συνέχεια κατέκτησαν το χρυσό και το ασημένιο «μετάλλιο» στους Πανευρωπαϊκούς Διαγωνισμούς Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του JA Europe 2021.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνάντηση που είχε γίνει τον Σεπτέμβριο του 2021 στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ευρωπαϊκή διάκριση, συνεχάρη τη φοιτητική «start up» Swim.me και τη μαθητική «start up» FlowOn, και μίλησε με θερμά λόγια για την επιτυχία των παιδιών.

«Οι επιτυχίες των ομάδων Swim.me και FlowOn στην Ευρώπη έδειξαν την εφευρετικότητα, την κοινωνική ευαισθησία και το ταλέντο των νέων μας στην επιχειρηματικότητα και κινητοποίησαν το JA Greece να ενθαρρύνει ακόμα πιο δυναμικά όλα τα παιδιά στην Ελλάδα να καλλιεργήσουν την επιχειρηματική τους σκέψη από τα σχολικά θρανία, όπως άλλωστε συστήνει από το 2013 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Eυρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος. 

Το Junior Achievement έχει γραφεία σε 120 χώρες σε όλο τον κόσμο και ιστορία πλέον των 100 ετών. Από το 2005, έχει εκπαιδεύσει στην επιχειρηματικότητα πάνω από 95.000 μαθητές και φοιτητές με τη συμβολή 5.000 εκπαιδευτικών και 2,500 εθελοντών/μεντόρων.

Σύμφωνα με το Junior Achievement, «η επιχειρηματική εκπαίδευση είναι η τάση που ακολουθούν ολοένα και περισσότερα σχολεία στην Ελλάδα καθώς αποδεδειγμένα:

  • αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά
  • τα βοηθά να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους
  • αυξάνει εντυπωσιακά την αυτοπεποίθησή τους
  • ενισχύει την εφευρετικότητά τους 
  • τα μαθαίνει να εργάζονται ομαδικά και να ξεπερνούν δυσκολίες
  • τα εμπνέει στην καινοτομία και τη δημιουργία της δικής τους start up».

   Αναλυτικά τα δωρεάν προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης, ψηφιακών δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού και οι εγγραφές, στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.jagreece.org. Όλοι οι μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί και μέντορες που συμμετέχουν λαμβάνουν βεβαίωση συμμετοχής από το Junior Achievement Greece.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ